Be playful

Wat zie jij als het doel van je leven? Is het hard werken zodat je genoeg geld verdient om in in het weekend leuke dingen te doen? Je kinderen gezond en gelukkig laten opgroeien? Jezelf ontwikkelen en laten zien wat jij in je mars hebt? Wil je graag je eigen onderneming de wereld inzetten, heb je een sterke drang om je missie te volbrengen?

Werk gaat voor plezier…

Allemaal drives en toekomstbeelden waar helemaal niks mis mee is. Uiteindelijk willen we allemaal een leven waarin we plezier hebben in wat we doen, waarin we ons fijn voelen. Maar regelmatig raken we zo verblind door het streven naar ons doel, dat we vergeten dat we ondertussen ook gewoon léven! Dan moet eerst het werk af, voordat je iets fijns mag doen. En dan krijg je je werk maar niet af en moet het fijne daarvoor wijken. Zo zijn we natuurlijk grootgebracht: eerst bordje leeg, dan van tafel af. Eerst huiswerk af, dan spelen. Alsof je geen plezier mag hebben als je met datgene bezig bent dat ‘moet’ gebeuren. Dat moet je serieus en goed aanpakken en daarna is er weer tijd voor fun. Terwijl ongedwongen en oprecht plezier hebben in wat je doet, en daar volledig in opgaan juist zorgt voor ruimte in je hoofd en inspiratie.

Genieten in het moment

Zo liet een van de koeien uit mijn avontuur van onlangs (zie ‘Een lesje contact maken vanuit de wei‘) me zien hoe je even lekker playful kunt zijn. Ik bood haar een bosje verse kruiden aan waar ze zelf net niet bij kon zonder haar neus aan het prikkeldraad te bezeren. Ze nam het gretig aan met haar tong en probeerde ook mijn hand mee naar binnen te werken! Ook toen het bosje kruiden op was bleef ze met haar tong mijn hand pakken. Ze leek er echt plezier in te hebben om mijn hand te pakken terwijl ik speels weerstand bood. Dit samenspel en het neuzen met de andere koeien die nieuwsgierig waren komen kijken, zorgden ervoor dat ik even met helemaal niets anders bezig was dan dat. Ik genoot ervan!

Cadeautjes van het leven

Ik denk dat ik in totaal misschien twintig minuten heb besteed aan het contact maken en spelen met de koeien. Toen ik daarna op mijn werkplek zat, had ik ineens de inspiratie voor twee blogs – dankzij deze onschuldige, prachtige bruinogige dames in de polder. Als ik niet mijn impuls had gevolgd om van mijn fiets af te stappen, had ik die inspiratie niet gehad. Dan had ik gewoon mijn werk gedaan wat ik voor vanochtend had gepland – ook niets mis mee (dat moet ik nu op een ander moment inhalen natuurlijk). Maar het is zo waardevol jezelf te gunnen je impuls voor plezier, voor waar je hart JA tegen zet, vaker te volgen. En dan de cadeautjes en verrassingen van het leven te ontvangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.