Bewust kiezen voor plantaardig

Maar ik vind vlees en kaas nog zo lekker…

Gewoontes opgeven als het nuttigen van (veel) vlees en zuivel is goed voor je gezondheid, de planeet en de dieren. Maar waarom is het zo lastig om het helemáál los te laten, zelfs als je dit weet? En moet je je dan schuldig voelen?

In een tijd dat er steeds meer alternatieven beschikbaar zijn voor vlees en kaas, wordt het gemakkelijker om bewustere keuzes te maken. Maar toch, weten met het hoofd dat je liever een bewuste keuze maakt is nog iets anders dan die keuze ook consequent blijven máken. Hoe komt het dat je soms toch zo’n enorme behoefte hebt aan een pizza salami, een stevig stuk vlees, of kaas in je eten? En waarom is het dan zo moeilijk om daar niet gewoon even lekker aan toe te geven?

In deze workshop:

In deze workshop gaan we in gesprek over onze drijfveren om geen of minder vlees en of zuivel te gebruiken, en wat we daarin tegenkomen: hoe makkelijk of moeilijk is het om vol te houden? Heb je genoeg aan wilskracht? Ik deel met jullie welke rol onbewuste processen in je brein je wilskracht kunnen saboteren, geïnspireerd op het PRI-gedachtegoed van Ingeborg Bosch. Je krijgt een model dat je daar meer bewustzijn op geeft – en tools biedt om ermee te werken. En er is de mogelijkheid om de werking deze tools kort te ervaren.

Eigen ervaring

Tot zo’n vier tot vijf jaar geleden zag ik mezelf als een echte bourgondiër en carnivoor. Inmiddels heb ik vlees van mijn menukaart geschrapt. De hoeveelheid vis en zuivel heb ik drastisch omlaag gebracht, maar ik eet het nog wel. Nog wel, want ik voel dat mijn avontuur op de weg van bewust nog niet ten einde is. Ik zie het als een proces en neem jullie daar graag in mee. Andersom laat ik me graag door jullie inspireren!

Wat ontvang je?

* inspiratie van en uitwisseling met gelijkgestemden

* inzicht in de werking van je onbewuste / je emotionele brein

* een worksheet met de essentie van de theorie

* een test die inzicht geeft in jouw belangrijkste onbewuste saboteurs

* Koffie/thee en een vegan cookie van BLOEM!

Aanmelden / vragen >>

Datum: zondag 1 juli
Tijd: 13.40 inloop, 14.00 uur start. Tot 16.00 uur.
Locatie: BLOEM – (buiten) – Prins Hendrikpark 1 – Den Bosch
Kosten: €10 betalen bij aanvang (contant)

Terug naar Summer School events