Bewustwordingsweekend: 3, 4 en 5 mei 2019

 

Gefocust aan de slag in de rust van een authentiek klooster

Stel je voor: je verblijft een weekend in de rust van een authentiek klooster in de natuur. Samen met een groep gelijkgestemden ga je volledig gefocust aan de slag met het ontwikkelen van je bewustzijn.

Met compassie en aandacht leer je kijken naar dat patroon wat als een verstrikkende rode draad door je leven loopt. En alle emoties die daarbij horen, zoals frustratie, boosheid, spanning, stress, onzekerheid, vlakheid, leegte, onmacht, wanhoop, somberheid of vermoeidheid.

Bewustwording via lichaam en geest

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verweven. Dit weekend gaan we met beide aan de slag. Met Chi Neng Qigong breng je je lichaam & geest in beweging, zink je in je lichaam en ontdek je wat daar allemaal te voelen is. Je voelt waar je energie stroomt én waar die blokkeert.

Daarnaast krijg je een model voor bewustwording aangereikt dat je helpt te begrijpen waar die blokkades vandaan komen, in het licht van het gedachtegoed van Ingeborg Bosch. En je gaat praktisch aan de slag met oefeningen om je daarvan los te maken. Dit geeft je ook de handvatten om wat je in het weekend leert ook mee te nemen in je dagelijkse leven.

Wat ga je leren?

- Hoe jouw bewustzijn werkt

- Met aandacht in je lichaam zijn en durven voelen

- Met compassie naar jezelf (en anderen) kijken

- Waar de werkelijke bron ligt van problemen die je in het Hier & Nu ervaart

- Het herkennen van je ego en praktische tools om je ervan los te maken

- Chi Neng Qigong oefeningen, waardoor je geest & lichaam één worden, je meer kunt ontspannen én beter luisteren naar je lichaam

Wat levert het op?

- Je dagelijks leven kunnen bekijken vanuit een levensveranderend perspectief

- Een liefdevoller contact met je lichaam

- Krachtige en praktisch toepasbare instrumenten op zak die je altijd kunt toepassen als je uit contact raakt met jezelf

- Een sprong in jouw mate van bewustzijn

- Je energiehuishouding in balans

Emy Kremers & Imke Vos

Emy en ik hebben elkaar ontmoet op een beurs in Schijndel in 2016. Het klikte meteen op persoonlijk vlak én we hadden een gemeenschappelijke visie met elk onze eigen ingang: mensen helpen zich bewust te worden van hun innerlijke blokkades - en ze instrumenten aanreiken om daar iets mee te doen. We besloten om ons verder in elkaars werkwijze te verdiepen. Het werd een mooi proces waarin we elkaar steeds beter hebben leren kennen.

Emy Kremers heeft haar TCM praktijk in Uden met als specialisatie Chi Neng Qigong + Vijf elementen voedingsleer. Ze begeleidt daarin groepen in Zuid-Frankrijk en Andalusië en geeft wekelijks les aan 5 groepen in Uden. Tevens verzorgt ze kookworkshops volgens de Vijf elementen voedingsleer.

Imke Vos hing haar carrière als projectleider ruimtelijke ontwikkeling aan de wilgen om haar hart te volgen: mensen helpen voorbijkomen aan hun emotionele struggles. Ze heeft een praktijk voor PRI-coaching & therapie in Den Bosch en Venlo.

Locatie

Klooster De Weyst, Petrusstraat 21 te Handel (Noord-Brabant). Voormalig kapucijnen klooster De Weyst is sinds 1984 een bezinningsoord en is gebaseerd op de ideeën van Mahatma Gandhi, in overleg met de vertrekkende paters. Gandhi en Fransiscus hebben veel gemeen, zo blijkt.

Met een biologische moestuin en boomgaard streven Sid & Nella - de eigenaren van De Weyst - verantwoordelijkheid voor het milieu na. Zo wordt in De Weyst voor alle gasten vegetarische en biologisch gekookt, gebruik makend van verse groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. In de oude houtoven wordt voor jou nog elke dag op traditionele manier brood gebakken.

Elke maaltijd, van Sid & Nella, is een heilzaam feestje voor je interne. Sinds dit jaar is Nella ook bekend met de 5-elementen voedingsleer door de worshops bij Emy te volgen. We doen zelf onze afwas en zorgen dat alles weer netjes in de kasten terug wordt gezet.

 

 

 

 

Prijs

395 euro op basis van een 1-persoonsslaapkamer en volpension.
(Je betaalt 125 euro aan bij inschrijving en 3 weken voor aanvang het resterende bedrag)
Inclusief: 2 x overnachtingen met ontbijt, 2 x lunch, 2 diner, fruit en lekkers, inclusief koffie, thee en water, exclusief bed- en badlinnen (dekbedden zijn aanwezig).