Coaching en therapie

Praktijk Imke Vos

Coaching & therapie

Er zijn verschillende vormen van coaching en therapie die ik aanbied. Die vind je als je verder naar beneden scrolt op deze pagina.

Het perspectief van waaruit ik werk is dat de manier waarop we als volwassene onze wereld zien en erop reageren, al is vastgelegd in onze eerste levensjaren. Zoals we de wereld hebben leren kennen als klein kind, zo blijven we onbewust de wereld zien als we volwassen zijn. En we blijven automatisch reageren op situaties zoals we als kind hebben geleerd daarin te overleven.

Het probleem is dat we daardoor situaties niet goed kunnen zien voor wat ze werkelijk zijn. En dat we last krijgen van onze emoties en ons gedrag dat deze situaties in ons oproepen. Dat kan zich ook vertalen naar fysieke klachten.

Gelukkig kun je inzicht krijgen in hoe je brein werkt en zijn er instrumenten waarmee je je emoties en je gedrag kunt gaan ontmantelen. Je leert hoe je in jezelf ruimte creëert om te gaan zien wat er wél waar is in het hier en nu, hoe je de bril van het kind dat je was kunt afzetten. En je van daaruit nieuw gedrag kunt laten ontstaan, in verbinding met jezelf, je naasten en je omgeving. Ik help je graag bij het leren toepassen van deze krachtige, concrete en praktische tools.

Therapietraject

In een therapie traject leer je zelf je overleving en de situaties te herkennen waarin die actief wordt, en leer je hoe je die overleving kunt doorbreken. Dat doen we aan de hand van jouw hulpvraag. Die maken we samen heel concreet tijdens een intakegesprek.

Je begint met jezelf te observeren: welke situaties activeren die emoties waar ik last van heb? Je krijgt zo inzicht in jezelf en in hoe jouw brein werkt.

Vervolgens gaan we aan de slag met je gedrag. Door heel bewust je gedrag te stoppen krijg je toegang tot diepere, onbewust weggestopte gevoelens. Je ontdekt zo dat die niet horen bij je leven nu, maar bij het kind dat je was.

Ten slotte leer je om het hier en nu heel bewust binnen te laten komen. Hoe ervaar je de wereld zonder de vertroebeling van je afweren? En wat wil je DOEN vanuit dat besef?

Een therapietraject bestaat gemiddeld uit 15 tot 20 sessies. Sessies duren 60 minuten en vinden eens per twee weken plaats.

Kosten: €95,- (vrijgesteld van BTW)

Er vindt geen vergoeding plaats door de zorgverzekeraar.

Sessies kunnen zowel online als in mijn praktijk in Venlo of Den Bosch plaatsvinden. 

Zelfhulp coaching

Dit is heel geschikt als je geen dringende hulpvraag hebt, maar bijvoorbeeld graag aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken.

Je leert jezelf te observeren op gedateerde, ingeprogrammeerde gedragspatronen en emoties. En je leert hoe je je brein kunt herprogrammeren, zodat je die oude programma’s kunt vervangen door nieuwe die passen bij jouw leven nu, als volwassene.

Dat doen we aan de hand van het zelfhulpboek ‘PRI en de kunst van bewust leven’ van Ingeborg Bosch en 6 coachingssessies, waarin ik je bij het doorwerken van het boek begeleid.

De sessies vinden om de twee weken plaats. Daarin coach ik je op het toepassen van de tools uit het boek en geef ik je gerichte feedback en handvatten om ze goed in de vingers te krijgen, zodat je er in je dagelijks leven weer mee verder kunt. 

 

Zelfhulp coaching bestaat uit 6 sessies van 60 minuten, die om de 2 weken plaatsvinden. 

Het traject duurt 3-4 maanden. 

Kosten: €570,- (vrijgesteld van BTW)

Er vindt geen vergoeding plaats door de zorgverzekeraar.

Sessies kunnen zowel online als in mijn praktijk in Venlo of Den Bosch plaatsvinden. 

   

  • De inhoud van de begeleiding wordt samen met jou als cliënt bepaald.
  • Het doel ervan is gericht op jouw zelfredzaamheid als werknemer, dus het empowert je te groeien in situaties op je werk die je lastig vindt.
  • Uiteraard wordt jouw privacy ten opzichte van je werkgever gegarandeerd.
  • Voor de werkgever geldt een zakelijk tarief: €150 per sessie (excl. BTW). 

  Coachingstraject
  via de werkgever

   

  Vaak is een werkgever bereid om te investeren in een persoonlijk coachingstraject voor een medewerker.

  Bijvoorbeeld als jij energie wil steken in je persoonlijke ontwikkeling. Of als je wilt groeien op het gebied van samenwerken, leidinggeven of leiding nemen, het hanteren van werkdruk en stress of het omgaan met conflicten.

  Ook als je dreigt overspannen of burn-out te raken of daardoor al bent uitgevallen wil je werkgever je mogelijk ondersteunen.

  In deze gevallen kan een coachingstraject interessant zijn. De opbouw van zo’n traject is hetzelfde als een therapietraject.

  Neem gerust contact op als je meer informatie wilt.

   

  Testimonials

  Ervaringen van cliënten

  “Dankzij mijn PRI-traject zit ik veel beter in mijn vel. Toen ik begon aan dit proces werd ik vaak overspoeld door het gevoel dat ik situaties niet aankon. Daar liet ik me helemaal in meeslepen. Nu begrijp ik waar dit gevoel vandaan komt en herken ik veel eerder wanneer het begint. Vaak bij hele kleine dagelijkse gebeurtenissen! Door PRI toe te passen kan ik beter bij mezelf blijven en voel ik me steviger. Ik heb grip op mijn emoties. En als bonus heb ik ook veel minder last van migraine aanvallen. Ik had nooit gedacht dat ik daar zelf invloed op kon hebben! “

  Ingrid (52)

  “Ik voelde me bijna de hele tijd angstig.  Op mijn werk was ik bang dat mijn collega’s me niet aardig zouden vinden. En ik was bang dat mijn vriend me zou verlaten, ondanks dat hij me steeds verzekerde dat hij van me hield. Ik wist dat mijn angst niet klopte, maar toch voelde ik het steeds.  Door PRI snap ik eindelijk hoe dat kan. En kan ik er meer op vertrouwen dat mijn angst niet klopt. Dat Imke me daar in bleef spiegelen, heeft me erg geholpen.”

  Alexandra (29)

  “Privé had ik een moeilijke tijd. Daardoor kon ik me moeilijk op mijn werk concentreren. Ik vond het moeilijk om tijd voor mezelf te nemen en vond dat ik alles moest blijven kunnen wat ik normaal ook deed. Ik vond het dus ook heel irritant toen Imke zei dat niet ik, maar mijn lichaam bepaalde hoeveel ik zou kunnen werken. Maar doordat ze daar steeds begripvol maar stevig in bleef, wist ik dat het ergens wel klopte. Het heeft me geholpen om uiteindelijk te voelen wat ik nodig heb en daar ook over in gesprek te gaan met mijn werk. Ik voel me nu veel krachtiger.”

  Evy (22)

  Een nieuw perspectief

  Gun jezelf een lichter leven