Coaching en therapie

Praktijk Imke Vos

Coaching & therapie

Er zijn verschillende manieren waarop ik PRI-coaching en therapie aanbied. Die vind je als je verder naar beneden scrolt op deze pagina.

 PRI (Past Reality Integration) gaat erover dat de manier waarop we als volwassene onze wereld zien en erop reageren, al is vastgelegd in onze eerste levensjaren. Zoals we de wereld hebben leren kennen als kind, zo blijven we onbewust de wereld zien als we volwassen zijn. En we blijven automatisch reageren op situaties zoals we als kind hebben geleerd daarin te overleven.

Het probleem is dat we daardoor situaties niet goed kunnen zien voor wat ze werkelijk zijn. En dat we last krijgen van onze emoties en ons gedrag dat deze situaties oproepen.

Gelukkig kun je inzicht krijgen in hoe je brein werkt, en zijn er instrumenten waarmee je je emoties en je gedrag kunt gaan ontmantelen. Je leert hoe je in jezelf ruimte creëert om te gaan zien wat er wél waar is in het hier en nu, hoe je de bril van het kind dat je was kunt afzetten. En je van daaruit nieuw gedrag kunt laten ontstaan, in verbinding met jezelf, je naasten en ge omgeving. Ik help je graag bij het leren toepassen van deze krachtige, concrete en praktische tools.

PRI-therapie

In een PRI-therapie traject leer je zelf PRI toe te passen. Dat doen we aan de hand van jouw hulpvraag. Die maken we samen heel concreet tijdens een intakegesprek.

Het traject begint met jezelf observeren: welke situaties activeren die emoties (afweren) waar ik last van heb? Je krijgt zo inzicht in jezelf en in het PRI-model, dat heel helder maakt hoe jouw brein werkt.

Vervolgens gaan we aan de slag met je gedrag. Door heel bewust je gedrag te stoppen krijg je toegang tot diepere, onbewust weggestopte gevoelens. Je ontdekt zo dat die niet horen bij je leven nu, maar bij het kind dat je was.

Ten slotte leer je om het hier en nu heel bewust binnen te laten komen. Hoe ervaar je de wereld zonder de vertroebeling van je afweren? En wat wil je DOEN vanuit dat besef?

Een PRI-traject bestaat gemiddeld uit 15 tot 20 sessies. Sessies duren 60 minuten en vinden eens per twee weken plaats.

Kosten: €95,- (vrijgesteld van BTW)

Er vindt geen vergoeding plaats door de zorgverzekeraar.

Sessies vinden momenteel alleen plaats online. Na de Corona crisis ben je ook weer van harte welkom in mijn praktijk in Venlo of Den Bosch. 

Voordelen PRI-therapie Plus:

 

 • De Online Course is zeer waardevol ter ondersteuning aan je hele proces
 • Het volgen van de course zorgt ervoor dat je sneller vooruit gaat in je proces
 • En dat je dus minder sessies nodig hebt
 • Het is enorm inspirerend en leuk om naar te kijken!
 • De eerste 6 sessies betaal je slechts €60,- per keer.

PRI-therapie Plus

Het is ook mogelijk om tijdens je PRI-therapie traject de PRI Online Course te volgen.

In deze course zie je Ingeborg Bosch, grondlegster van PRI, aan het werk met 5 cliënten gedurende 13 modules.

Andere mensen horen praten over hun afweer en de persoonlijke voorbeelden, zorg voor veel herkenning en laten zien dat je echt niet de enige bent die worstelt! Ook inspireren de modules je om een onderzoekende houding aan te nemen ten opzichte van je gevoel en gedrag. Het is heel stimulerend om de werking van PRI bij een ander te kunnen zien.

Ga naar de online course >>

 

 

Zelfhulp coaching

Dit is heel geschikt als je geen dringende hulpvraag hebt, maar bijvoorbeeld graag aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken, of nieuwsgierig bent naar hoe PRI werkt.

Je leert jezelf te observeren op gedateerde, ingeprogrammeerde gedragspatronen en emoties. En je leert hoe je je brein kunt herprogrammeren, zodat je die oude programma’s kunt vervangen door nieuwe die passen bij jouw leven nu, als volwassene.

Dat doen we aan de hand van het zelfhulpboek ‘PRI en de kunst van bewust leven’ van Ingeborg Bosch en 6 coachingssessies, waarin ik je bij het doorwerken van het boek begeleid.

De sessies vinden om de twee weken plaats. Daarin coach ik je op het toepassen van de PRI tools, en geef ik je gerichte feedback en handvatten om ze goed in de vingers te krijgen, zodat je er in je dagelijks leven weer mee verder kunt. 

 

Zelfhulp coaching bestaat uit 6 sessies van 60 minuten, die om de 2 weken plaatsvinden. 

Het traject duurt 3-4 maanden. 

Kosten: €570,- (vrijgesteld van BTW)

Er vindt geen vergoeding plaats door de zorgverzekeraar.

Sessies vinden momenteel alleen plaats online. Na de Corona crisis ben je ook weer van harte welkom in mijn praktijk in Venlo of Den Bosch.

  PRI-coachingstraject via de werkgever:

   

  • De inhoud van de begeleiding wordt samen met jou als cliënt bepaald.
  • Het doel ervan is gericht op jouw zelfredzaamheid als werknemer, dus het zelf leren toepassen van PRI in situaties op je werk die je lastig vindt.
  • Uiteraard wordt jouw privacy ten opzichte van je werkgever gegarandeerd.
  • Voor de werkgever geldt een zakelijk tarief: €175 per sessie (excl. BTW). De offerte en facturering vindt plaats via PRI Nederland.

  PRI-coachingstraject
  via de werkgever

   

  Vaak is een werkgever bereid om te investeren in een persoonlijk coachingstraject voor een medewerker.

  Bijvoorbeeld als jij energie wil steken in je persoonlijke ontwikkeling. Of als je wilt groeien op het gebied van samenwerken, leidinggeven of leiding nemen, het hanteren van werkdruk en stress of het omgaan met conflicten.

  Ook als je dreigt overspannen of burn-out te raken of daardoor al bent uitgevallen wil je werkgever je mogelijk ondersteunen.

  In deze gevallen kan een PRI-coachingstraject interessant zijn. De opbouw van zo’n traject is hetzelfde als een PRI-therapie (plus) traject.

  Neem gerust contact op als je meer informatie wilt.

   

  Testimonials

  Ervaringen van cliënten

  “Dankzij mijn PRI-traject zit ik veel beter in mijn vel. Toen ik begon aan dit proces werd ik vaak overspoeld door het gevoel dat ik situaties niet aankon. Daar liet ik me helemaal in meeslepen. Nu begrijp ik waar dit gevoel vandaan komt en herken ik veel eerder wanneer het begint. Vaak bij hele kleine dagelijkse gebeurtenissen! Door PRI toe te passen kan ik beter bij mezelf blijven en voel ik me steviger. Ik heb grip op mijn emoties. En als bonus heb ik ook veel minder last van migraine aanvallen. Ik had nooit gedacht dat ik daar zelf invloed op kon hebben! “

  Ingrid (52)

  “Ik voelde me bijna de hele tijd angstig.  Op mijn werk was ik bang dat mijn collega’s me niet aardig zouden vinden. En ik was bang dat mijn vriend me zou verlaten, ondanks dat hij me steeds verzekerde dat hij van me hield. Ik wist dat mijn angst niet klopte, maar toch voelde ik het steeds.  Door PRI snap ik eindelijk hoe dat kan. En kan ik er meer op vertrouwen dat mijn angst niet klopt. Dat Imke me daar in bleef spiegelen, heeft me erg geholpen.”

  Alexandra (29)

  “Privé had ik een moeilijke tijd. Daardoor kon ik me moeilijk op mijn werk concentreren. Ik vond het moeilijk om tijd voor mezelf te nemen en vond dat ik alles moest blijven kunnen wat ik normaal ook deed. Ik vond het dus ook heel irritant toen Imke zei dat niet ik, maar mijn lichaam bepaalde hoeveel ik zou kunnen werken. Maar doordat ze daar steeds begripvol maar stevig in bleef, wist ik dat het ergens wel klopte. Het heeft me geholpen om uiteindelijk te voelen wat ik nodig heb en daar ook over in gesprek te gaan met mijn werk. Ik voel me nu veel krachtiger.”

  Evy (22)

  Een nieuw perspectief

  Gun jezelf een lichter leven