Ik kom een artikel tegen van Psychologie Magazine met de titel: ‘Kan een depressie ook tot iets goeds leiden?’ (zie onderaan deze post voor de link naar dit artikel). Het begint met:

‘Eenderde tot de helft van alle mensen krijgt ooit in zijn leven een depressie. En al is de oorzaak nog altijd onbekend, wetenschappers krijgen wel steeds meer inzicht in dit ongrijpbare fenomeen.’

Ik wind me daar dan toch een beetje over op. Oorzaak onbekend? Ongrijpbaar fenomeen?

Illusies

Ik zou het van de daken willen toeteren: lees dan toch ‘Illusies’ van Ingeborg Bosch! Daar staat precies uitgelegd dat depressie een afweermechanisme is, dat dieper liggende verdrongen pijnlijke gevoelens uit onze eerste levensjaren afdekt.

Concrete stappen

En het allerbeste nieuws: ze reikt hele concrete stappen aan die je zelf kunt leren zetten om uit die akelige depressieve gevoelens te komen. Toen ik het las terwijl ik zelf in een depressieve periode zat, vielen de schellen van mijn ogen. Ik wilde meteen leren hoe ik dat kon doen. Het toepassen van PRI heeft mijn kwaliteit van leven enorm verbeterd.

Geen zware, depressieve periodes meer. Als de klachten nog opkomen zijn ze veel minder heftig, want ik herken eerder waar het begint. En ik ben er snel weer uit. Hoogstens na een dag of wat in plaats van een aantal weken.

Dus worstel je met depressieve klachten, lees ‘Illusies’ of ‘De herontdekking van het ware zelf’ van Ingeborg Bosch. En wil je ermee aan de slag? Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Er is een uitweg én er is hulp!

Lees hier het betreffende artikel in Psychologie Magazine:
https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/kan-een-depressie-ook-tot-iets-goeds-leiden/

Meer weten over PRI? Kijk ook eens op www.prionline.nl.