Concentratieproblemen?

Kun jij moeilijk je aandacht houden bij wat je eigenlijk wilt doen?

Heb je moeite met ordenen van en het overzicht houden op je werkzaamheden?

Ben je vaker vergeetachtig en chaotisch?

Wordt je snel afgeleid van hetgeen waar je mee bezig bent?

Het is heel vervelend als je langere tijd last hebt van concentratieproblemen. Je wilt je werk goed doen en verantwoordelijkheid nemen voor de werkzaamheden die op jouw bordje liggen. Maar op de een of andere manier krijg je je hoofd er maar niet omheen. Dat frustreert je of roept schuldgevoelens op, of  de angst om fouten te maken. Waardoor het alleen maar moeilijker wordt om je te kunnen concentreren. En je misschien ook nog eens de neiging krijgt om je collega's te ontwijken.

Hoe ontstaan concentratieproblemen?

Concentratieproblemen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Heel vaak hangen ze samen met emotionele patronen. Bijvoorbeeld te lang te hard werken omdat je (onbewust) steeds over je grens heengaat. Niet op tijd nee zegt. Dat gaat vaak gepaard met vermoeidheid en slaapproblemen. Of dat je zoveel spanning en stress ervaart dat dat zijn weerslag heeft op je concentratie. Angst zorgt er namelijk voor dat je niet meer helder en gefocust kan denken. Dat kan ook samenhangen met gevoelens van onzekerheid, weinig zelfvertrouwen, het gevoel dat alles te veel en te moeilijk is.

Concentratieproblemen brachten mij van projectleider tot therapeut

Toen ik als projectleider bij een groot adviesbureau werkte, waren concentratieproblemen voor mij een heel duidelijk signaal dat er echt iets met me aan de hand was. Al had ik geen idee wat. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik steeds in aparte kamertjes ging zitten om te werken, in plaats van tussen mijn collega's. Daarmee begon mijn onderzoek naar wat er met me aan de hand was en waarom ik me zo rot voelde. Dat heeft me enorm veel opgeleverd! Want daardoor ben ik niet alleen van mijn concentratieproblemen af, ik weet nu ook hoe ik de emotionele patronen die daaronder liggen kan doorbreken. Als therapeut zet ik me nu met hart en ziel in om mensen zoals jij te leren hoe ze dat ook zelf kunnen doen.

Vind je focus terug

Gelukkig hoef je er niet mee te blijven zitten! Er is heel goed iets aan te doen. Hoe? Daar vertel ik je graag meer over. Meld je aan voor een gratis en vrijblijvende Vind-je-focus-terug sessie en ontdek:

- dat je niet gek bent!

- dat jouw concentratieproblemen een duidelijke oorsprong hebben

-  met welke emotionele- en gedragspatronen ze samenhangen

- dat je zelf concrete stappen kunt zetten om je hoofd weer helder te krijgen

 

Ja ik meld me aan >>