Verlicht je leven!

Omgaan met pijn

(Chronische) pijn heeft impact op je leven.  Hoe steviger de pijn, hoe moeilijker het te verdragen. En hoe moeilijker het is om je aandacht er niet door in beslag te laten nemen. Misschien ervaar je ook dat je door de pijn beperkt wordt in je bewegingsvrijheid. Je kunt sommige dingen misschien niet meer of niet meer zo lang of zo vaak. Je moet andere oplossingen verzinnen. Mensen iets uitleggen. Om hulp vragen. En dat kan allerlei emoties oproepen: angst, onzekerheid, het gevoel slachtoffer te zijn, somberheid, boosheid, irritatie. Of telkens toch weer over je grenzen heengaan en het daarna moeten bekopen. Of de neiging jezelf te verdoven.

Al deze emoties en de manier waarop je je leven ervaart, kunnen ervoor zorgen dat je kwaliteit van leven veel minder is dan hij zou kunnen zijn – zelfs al blijft de pijn.  Het aanpakken van je emoties kan een leven met écht pijn verlichten. Kom en ontdek wat er mogelijk is!

In deze workshop:

Tijdens deze workshop kijken we samen waar je zoal tegenaan loopt als je pijn hebt. Of het nu chronisch is, tijdelijk, of met periodes. Wat vind je het allerergste aan het hebben van die pijn? En wat voor impact heeft het op je leven?

Vervolgens deel ik met jullie hoe al in het begin van je leven in je brein is ingeprent hoe je naar de wereld kijkt en hoe je daar op reageert. Dat is voor iedereen uniek! En dit bepaalt de emoties die bij jou worden opgeroepen in alle situaties in je dagelijks leven. Dus ook die situaties, die te maken hebben met je pijn of het vinden van oplossingen, vragen om hulp of het aangeven van je grenzen.

Het goede nieuws is dat er instrumenten zijn om je hiervan te bevrijden en dat die niet eens zo heel ingewikkeld zijn om aan te leren! Tijdens deze avond krijg je de basis hiervan aangereikt zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Zodat je jouw kwaliteit van leven kunt verhogen, ook mét pijn!

 Wat ontvang je?

*  inzicht in hoe je onbewuste / je emotionele brein je lijdenslast vergroot

* een worksheet met de essentie van de theorie

* een test die inzicht geeft in jouw belangrijkste onbewuste saboteurs

*  een sleutel tot compassie voor jezelf en je pijn

* concrete tools om je kwaliteit van leven te verhogen

Datum: dinsdag 24 juli
Tijd: 19.45 uur deur open, 20.00 uur start. Tot 22.00 uur.
Locatie: Gezondheidscentrum Vividus – van Millenstraat 8 – Venlo
Kosten: €10 betalen bij aanvang (contant)

Aanmelden / vragen >>

Terug naar Summer School events