Hoe hou je het vol?

Gebalanceerd eten

Stel je bent bewust bezig met wat je eet. Omdat je struggelt met overgewicht (of ondergewicht). Omdat je allergisch of intolerant bent. Omdat je gezond wilt leven. Of omdat je vegetarisch of veganistisch wilt eten. Je verdiept je in de do’s en de don’ts en in de dingen die je kunnen helpen om je oude eetgewoontes te veranderen. Vol goede moed ga je ermee aan de slag. En misschien hou je het een hele tijd best goed vol!

Maar dan … is daar ineens dat moment dat je je toch weer vergrijpt aan een zak chips of een reep chocola. Kun je een zak friet met lekkere vette mayonaise niet weerstaan. Kijkt die grote zak drop je veel te lekker aan. Is dat toetje toch niet zo erg als je uit eten gaat. Of heb je als vegetariër of vegan ineens een enorme behoefte aan kipsaté, een pizza salami of risotto met blauwe kaas. En dan verliest je wilskracht het van… ja waarvan eigenlijk?

En daarna voel je je waarschijnlijk slecht, veroordeel je jezelf erop dat je niet standvastiger bent geweest. Of denk je dat het je nooit gaat lukken om het vol te houden. En wordt de behoefte aan eten (dat je niet zou moeten eten) misschien nog wel groter. Getsie!

Hoe komt het dat het vaak niet genoeg is om iets te willen en te weten om je eetgewoonten te veranderen? En wat kan je daarbij helpen?

In deze workshop:

In deze workshop gaan Margot van Loevezijn (Thuys in Voeding) en ik met je in gesprek over wat voeding voor jou betekent. En wat je er graag aan zou willen veranderen. Of , als je daar al mee bezig bent, waar je tegenaan loopt als je je eetgewoonten probeert te veranderen.

Vervolgens gaan we dieper in op hoe het komt dat je uiteindelijk vaak toch stuit op een moment dat je terugvalt in ons oude patroon. Want dat is zó menselijk! Het hangt namelijk samen met hoe je brein werkt. Je wordt onbewust gesaboteerd… Het is dus niet jouw schuld! En het goede nieuws is dat als je je bewust wordt van wat er gebeurt, je er meer grip op kunt krijgen.

Tijdens de workshop krijg je inzicht in hoe dat werkt met je brein.  beter bewust te zijn van wat er écht gebeurt als jij je niet goed gaat voelen. En je krijgt concrete tools aangereikt om jezelf los te maken van die onbewuste saboteur. Zodat je met compassie kunt gaan kijken naar jouw eetgedrag, en stappen kunt zetten om nieuwe eetgewoontes te gaan verankeren.

 Wat ontvang je?

*  inzicht in de saboterende werking van je onbewuste / je emotionele brein

* een worksheet met de essentie van de theorie

* een test die inzicht geeft in jouw belangrijkste onbewuste saboteurs

*  een sleutel tot compassie voor jezelf

* concrete tools om je oude eetgewoontes te doorbreken en grip te krigen op je valkuilen

Datum: dinsdag 10 juli
Tijd: 19.45 uur deur open, 20.00 uur start. Tot 22.00 uur.
Locatie: Gezondheidscentrum Vividus – van Millenstraat 8 – Venlo
Kosten: €10 betalen bij aanvang (contant)

Aanmelden / vragen >>

Terug naar Summer School events