In 4 avonden stress de baas!

Help..

Heb je een leuke baan maar moeite om alle ballen in de lucht te houden? Om je energie goed te verdelen tussen je werk en je privéleven? En heb je vaker stress dan je zou willen? Veel mensen worstelen met dit thema en misschien ben je daardoor gaan geloven dat stress er nu eenmaal bij hoort. Maar ondertussen doet het je geen goed, en dus je werk en je gezin ook niet. Waar is de uitgang?!

Ook ik en mijn collega’s Astrid en Jessica kennen dit patroon heel goed. Ondanks dat we wisten hoe we moesten plannen, dat we op tijd onze grenzen moesten aangeven, en dat we probeerden om ontspannende activiteiten in ons drukke leven op te nemen. We vielen telkens terug in onze patronen.

Stress bij de bron aanpakken

Totdat we leerden dat de eigenlijke oorzaak van ons gevoel van stress niet veroorzaakt werd door onze omstandigheden, maar onze reactie daarop. En dat die reactie wordt aangezet vanuit ons onbewuste brein. En dat er een manier is waarop je dat zelf op dit diepere niveau kunt veranderen. Dankzij deze instrumenten hebben we veel minder vaak, lang en heftig last van stress. En dat gunnen we jou ook!

Doe je mee?

In een korte, verrassend diepgaande en hele effectieve cursus van vier avonden ga je aan de slag met het aanpakken van de stress die jij tegenkomt in jouw leven. We gebruiken het boek ‘PRI en de kunst van bewust leven’, geschreven door Ingeborg Bosch, waarin jij tijdens en na de cursus alles wat belangrijk is kunt (na)lezen. We werken in kleine groepjes van 4-8 mensen, zodat we genoeg tijd hebben voor jou persoonlijk en je kunt leren van elkaar.

Programma

Avond 1: wat is stress en hoe herken ik het bij mezelf?
Kennismaken, toelichting op het boek en uitleg van de theorie. Oefenen met herkennen van je eigen stressreacties en huiswerk voor de volgende keer (max. 15 minuten per dag).

Avond 2: de functie van stress gaan ontdekken in je eigen leven
Waarom heb je eigenlijk zoveel stress?  Evalueren van het huiswerk, uitleg & oefenen met eigen situaties, uitleg opdrachten voor thuis (max. 15 minuten per dag).

Avond 3: Het doorbreken van de stressreactie!
Voelen waar het echt over gaat en kijken wat er overblijft. Actieplan opstellen om dit thuis te doen in gerichte situaties.

Avond 4: Is het gelukt? En hoe was dat?
Terugblikken op de vorige avonden. Een concreet actieplan opstellen om zelf verder te kunnen met alle tools die je hebt geleerd, zodat stress jou niet meer in de weg hoeft te zitten.

Praktische informatie

Begeleiding: PRI-therapeuten i.o. Imke Vos, Jessica Mortier en Astrid Engel.
Data: 8 en 22 oktober, 5 november, 3 december 2018
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (met evt. uitloop tot max. 22.00)
Locatie: Groeiplein Eindhoven, Breitnerstraat 2F
Kosten: €275,- inclusief BTW.

Aanmelden / meer informatie

Imke Vos: info@imkevos.nl, 06 11 90 77 50
Jessica Mortier: jessica@praktijkemotions.nl, 06 52 35 04 15
Astrid Engel: info@astridengel.nl, 06 53 60 62 74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.