Ontspannen op vakantie

De angel uit je stress

Met een mooie reis, een lekkere luiervakantie of een sportieve trip ontsnap je even goed aan de sleur van alle dag. Heerlijk! Je aandacht helemaal ergens anders, andere omgeving, andere activiteiten, geen mailbox die dagelijks op je wacht. Ontspannen samen zijn met je vriendin, vriend, gezin…. Maar ja. Dan heb je ineens toch stress met je lief als de navigatie het begeeft en jullie plots moet kaartlezen. Of je had gehoopt op alle tijd voor dat ene boek, maar zit nu met weggestopte tegenzin toch steeds met je kinderen zandkastelen te bouwen. Of je verveelt je dood omdat iedereen continu weggedoken zit in een boek of tablet terwijl jij er  stiekem eigenlijk lekker op uit zou willen.

En dan zou je er ook nog van gaan balen dat je van wat die heerlijke vakantie had kunnen zijn, niet volop hebt genoten. Hoe kan dat toch? En wat helpt je om uit de stress, ergernis of spanning weer richting volop genieten te gaan?

In deze workshop:

In deze workshop neem ik je mee op reis langs hoe ons brein werkt. Hoe het erop is ingesteld om álle informatie die via onze zintuigen binnenkomt (en dat is per seconde teveel om je bewust van te zijn) te scannen en te beoordelen op mogelijk gevaar. En hoe dat ervoor zorgt dat wij op situaties reageren vanuit één van onze overlevingsmechanismen: angst, een negatief zelfbeeld, heel erg ons best doen, boosheid of onverschilligheid.

En hoe, omdat ons brein werkt op basis van sterk verouderde informatie, die reacties meestal niet adequaat zijn! En ervoor zorgen dat we ons niet fijn voelen, in plaats van dat we gewoon kunnen genieten van wat er is, in verbinding zijn met de mensen om ons heen of ons uitspreken over een wens of verlangen.

Alleen al het model dat hier inzicht in geeft helpt je om je tijdens de vakantie (maar ook daarbuiten natuurlijk!) veel beter bewust te zijn van wat er écht gebeurt als jij je niet goed gaat voelen. En je krijgt concrete tools aangereikt om jezelf los te maken van die belemmerende emoties. Zodat je meer kunt gaan genieten!

 Wat ontvang je?

*  inzicht in de werking van je onbewuste / je emotionele brein

* een worksheet met de essentie van de theorie

* een test die inzicht geeft in jouw belangrijkste onbewuste saboteurs

* een levensveranderend perspectief op jouw (vakantie)stress

* concrete tools om je los te maken van zaken als stress, ergernis, spanning en afgeslotenheid

Datum: dinsdag 3 juli
Tijd: 19.45 uur deur open, 20.00 uur start. Tot 22.00 uur.
Locatie: Gezondheidscentrum Vividus – van Millenstraat 8 – Venlo
Kosten: €10 betalen bij aanvang (contant)

Aanmelden / vragen >>

Datum: zondag 8 juli
Tijd: 13.40 inloop, 14.00 uur start. Tot 16.00 uur.
Locatie: BLOEM – (buiten) – Prins Hendrikpark 1 – Den Bosch
Kosten: €10 betalen bij aanvang (contant)

Aanmelden / vragen >>

Terug naar Summer School events