Over Imke

 

Nadat ik 7 jaar gewerkt heb als projectleider in de ruimtelijke ontwikkeling bij een groot ingenieurs- en adviesbureau heb ik het roer omgegooid: ik heb een opleiding tot (relatie) counsellor  en PRI-therapeut (i.o.).
 
In 2014 ben ik mijn eigen praktijk begonnen en nu begeleid ik als coach en therapeut mensen in hun bewustwordingsproces aan de hand van Past Reality Integration (PRI).
 

Van projectleider naar therapeut

Gevoel en gedrag heb ik altijd al fascinerend gevonden. Observerend en analytisch ingesteld heb ik in mijn leven vaak mijn gevoelens en die van anderen geprobeerd te verklaren.

 

Het kwam lange tijd niet bij me op dat ik daar ook beroepsmatig iets mee zou kunnen doen. Ik studeerde af als landschapsecoloog aan de WUR en ontwikkelde mij tot projectleider in de ruimtelijke ontwikkeling.

Ik ontdekte dat ik wel goed gevoelens kon analyseren met mijn hoofd, maar verleerd was om ze echt te voelen. In die periode kwam ik in aanraking met het gedachtegoed van PRI.  Deze methode heeft me de instrumenten aangereikt om weer te gaan voelen en om mijn leven in eigen hand te nemen.  Zodat ik kon gaan doen wat ik diep van binnen graag wilde: werkelijk in contact gaan met mensen en ze te helpen de oorsprong van hun emoties (of het gebrek daaraan!) beter te begrijpen en te hanteren.

Zo werk ik

Als coach en therapeut werk ik op basis van gelijkwaardigheid: jij en ik zijn in essentie niet anders. Bovendien ben je als cliënt niet afhankelijk van mij, want ik leer je hoe je de PRI-instrumenten zelf kunt toepassen op patronen waar jij in je dagelijks leven last van hebt. Die neem je voor de rest van je leven mee. Ik werk met compassie en vanuit mijn hart. Je bent welkom met jouw verhaal.

Klik hier om te bekijken welke vormen van coaching en therapie ik aanbied.