coaching en therapie rondom zwangerschap en geboorte

Praktijk Imke Vos

Over mij

 

Ik ben Imke (1980), woon samen met Jeroen en onze poes Miesje. Jeroen en ik hebben samen nog geen kinderen, maar we hebben goede hoop dat daar snel verandering in komt!

Voordat ik als coach en therapeut aan het werk ging, heb ik een aantal jaren als projectleider ruimtelijke ontwikkeling gewerkt bij een groot ingenieurs- en adviesbureau. Ik ben afgestudeerd als bioloog (landschapsecologie) aan Wageningen Universiteit.

 

Dankzij mijn eigen bewustwordingsproces heb ik de switch gemaakt naar het begeleiden van mensen. Dat proces begon toen ik een aantal jaar geleden met depressieve klachten thuis kwam te zitten.

Mijn psycholoog leerde mij dat mijn gedragspatronen voortkwamen uit de rol die ik in het gezin had gespeeld vroeger. Daar kon ik wel inkomen. Maar op twee vragen kreeg ik geen bevredigend antwoord: hoe ging ik me weer beter voelen? En hoe kon ik in de toekomst ervoor zorgen dat ik dingen anders kon aanpakken?

Die antwoorden vond ik wel in het boek Illusies van Ingeborg Bosch. Mijn depressieve klachten bleken ‘gewoon’ een overlevingsmechanisme te zijn dat ik als kind heb ontwikkeld en nu nog steeds actief wordt. Door dat mechanisme te ontmantelen, zo las ik, zou ik weer in contact komen met mijn ware zelf. Van daaruit zou ik dan kunnen voelen hoe ik dingen anders kon aanpakken.

Ik zocht meteen een PRI-therapeut, dit wilde ik leren! Ik volgde toen al een opleiding tot relatie counsellor. Na een half jaar PRI-therapie was me duidelijk ik dat ik zelf ook mensen op dit niveau wilde begeleiden. PRI heeft me een compleet nieuw perspectief gegeven op mijn leven, van waaruit ik dingen doe en laat. En het geeft me dagelijks weer de tools om daar waar ik dat wil, verandering in te brengen. Zo’n krachtig instrument gun ik echt iedereen! Dus zo begon ik aan de opleiding tot PRI-therapeut.

Door mijn PRI-proces ging ik ervaren hoe heftig bepaalde dingen zijn geweest toen ik zelf klein was. Dingen waarvan ik me niet bewust was, en die in de ogen van een volwassene een kleinigheidje zijn.

Ik werd me ervan bewust hoe gigantisch onze behoeften zijn als we zo klein en afhankelijk zijn, en hoe pijnlijk het is als die niet worden vervuld, om wat voor reden dan ook. Want zelfs de liefste ouder ziet het niet altijd, is er niet altijd, of zit wel eens gevangen in zijn eigen emotie.

Die inzichten en persoonlijke ervaringen maken dat ik graag aanstaande ouders en ouders van jonge kinderen begeleid. Als je als ouder minder worden gegijzeld door je eigen verleden, ben je meer in verbinding met jezelf en je partner – en gevoeliger voor de behoeften van je kindje. Het kan je zo ontzettend helpen bij het opbouwen en versterken van een liefdevolle relatie met elkaar. Daarmee zijn twee generaties in één keer geholpen.

Mijn hele leven al is speelt het thema verbinding een grote rol. Ik zoek, onderzoek en ervaar het steeds weer opnieuw. Bij landschapsecologie ging het over de verbinding in systemen. Tussen mineralen, planten, dieren en de elementen. In mijn werk als projectleider ging het over verbinding tussen verschillende disciplines.

PRI laat je ervaren hoe we ten diepste allemaal op zoek zijn naar verbinding, en hoe pijnlijk het was om die als kind niet te voelen. En geeft je de toegang tot het ten volle ervaren van die verbinding, via je eigen hart, met andere mensen en de wereld.

De sleutel ligt er voor ons allemaal! Ik geef hem met liefde aan je door ❤. 

Stichting

Geboortezorgkring

Vanuit mijn affiniteit met aanstaande ouders en ouders van jonge kinderen, heb ik begin 2020 samen met Céline Romijn (haptotherapeut) Stichting Geboortezorgkring opgericht. Een platform in Noord- en Midden-Limburg voor aanstaande ouders en ouders van jonge kinderen, waar ze hulpverlening kunnen vinden bij het creëren van een zo bewust en liefdevol mogelijk nestje voor hun kindje om in op te groeien. Van kinderwens tot en met de eerste 1000 dagen.

Het platform wordt gedragen door een betrokken netwerk van complementaire geboortezorgverleners, in samenwerking met de reguliere geboortezorg. Het plan is om dit jaar nog een website te lanceren waar we allemaal te vinden zijn. (volg ons op FB).

 

samenwerking

Met hart voor je baby

Samen met mijn collega’s Jessica Mortier en Astrid Engel geef ik cursussen voor zwangeren en kersverse ouders. binnenkort lanceren we website www.methartvoorjebaby.nl met daarop ons aanbod aan activiteiten.