Waar loop je tegenaan?

onzeker

 Onzeker of somber

Je voelt je vaak onzeker, bijvoorbeeld in gezelschap van studiegenoten, collega’s, vrienden of familie. Terwijl die toch geen vreemden voor je zijn. Je bent bang er niet bij te horen, het niet goed genoeg te doen. Misschien voel je je angstig of moedeloos als je iets moet presteren. Of ben je regelmatig emotioneel zonder te weten waarom. Je kunt je daar erg alleen mee voelen. Het goede nieuws is dat deze gevoelens niet gaan over het hier en nu. In werkelijkheid dekken ze een oud gevoel af uit je kindertijd, dat je hebt moeten verdringen omdat het toen te pijnlijk was om te kunnen verwerken. Als je daar toegang toe krijgt en het alsnog kunt verwerken, heb je de belastende emoties die daar overheen liggen niet meer nodig.

Hoe dat werkt kun je terugvinden in deze filmpjes over angst en depressie

PB_berwerkt_relatieproblemen

Problemen in je relatie

Een relatie hebben lijkt fantastisch als je verliefd bent op elkaar, maar na een tijdje gaat de glans er vaak op zijn minst een béétje vanaf. Dan bekruipt je het gevoel dat alles op jou aankomt in de relatie, of raak je onzeker of hij wel écht bij jou wil blijven. Je reageert vaker geïrriteerd op hem dan je wil. Jij wilt aandacht maar je partner lijkt liever TV te kijken of te gaan sporten... Jullie leven wel samen maar zijn eigenlijk niet meer écht bij elkaar betrokken. Om nog maar te zwijgen van hoe het met de fysieke intimiteit gesteld is… Die oprechte interesse in en je gevoel van liefde voor elkaar weer terug vinden is mogelijk. Want wat er dwars zit is bijna altijd een reflectie van je eigen verleden - en niet het gedrag van je partner! zie ook dit filmpje

PB_bewerkt_stress

Stress

Je slaapt al een tijdje slecht of weinig; je slaapt slecht in, bent al vroeg weer wakker of je wordt vaak wakker in de nacht. Overdag kun je je slecht concentreren, je gedachten blijven maar doorgaan. Het kan zijn dat je lijf gespannen aanvoelt, bijvoorbeeld in je nek,  rug en schouders . Misschien heb je vaker hoofdpijn dan je lief is. Eigenlijk ben je doodop maar je doet heel erg je best jezelf staande te houden. Of misschien ben je al op het punt dat dat niet meer lukt en zit je met een burn-out thuis. Dan is je reservetank helemaal leeg en kom je echt niet meer vooruit. Weet je dat stress en werkdruk vaak je perceptie zijn? 

PB_bewerkt_vervulling

Op zoek naar vervulling

Als je alles voor elkaar hebt op het oog kun je toch het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. Misschien voelt het leeg van binnen, ondanks alles wat je al hebt bereikt. Zijn er geen echte problemen, maar lijkt het leven soms aan je voorbij te trekken. Je zou willen dat je meer passie en levenslust kon voelen.  Voel je de behoefte jezelf verder te ontwikkelen als mens? Iedereen wordt geboren met zijn eigen talent en passie. Als je die niet kent van jezelf of niet (meer) voelt, wil dat niet zeggen dat je ze niet hebt! Je bent er alleen het contact mee kwijt geraakt. Dat contact met je hart, of je ziel, kun je gelukkig weer herstellen. Want innerlijke leegte kun je niet opvullen met iets van buiten: je kunt echte vervulling vinden in jezelf.