Weet waarom je eet

Het geheim van je hongermonster

 Worstelen met ongewenste eetpatronen of je gewicht is geen gemakkelijke strijd. Of je nu struggelt met overgewicht (of ondergewicht), allergisch of intolerant bent, of liever vegetarisch of veganistisch wilt eten. Je verdiept je in de do’s en de don’ts en in de dingen die je kunnen helpen om je oude eetgewoontes te veranderen. Vol goede moed ga je ermee aan de slag. En misschien hou je het een hele tijd best goed vol!

Maar dan … is daar ineens dat moment dat je je toch weer vergrijpt aan een zak chips of een reep chocola. Kun je een zak friet met lekkere vette mayonaise niet weerstaan. Kijkt die grote zak drop je veel te lekker aan. Is dat toetje toch niet zo erg als je uit eten gaat. Of heb je als vegetariër of vegan ineens een enorme behoefte aan kipsaté, een pizza salami of risotto met blauwe kaas. Na elke ‘terugval’ wordt het lastiger om het nog een keer te proberen… Gaat het je ooit lukken?

Er is hoop! Leer liefdevol en bewust naar jezelf kijken én ontdek welke onbewuste laag jou stiekem steeds weer aanzet tot eten.

In deze workshop:

In deze workshop gaan Margot van Loevezijn (Thuys in Voeding) en ik met je in gesprek over wat voeding voor jou betekent. En wat je er graag aan zou willen veranderen. Of , als je daar al mee bezig bent, waar je tegenaan loopt als je je eetgewoonten probeert te veranderen.

Vervolgens gaan we dieper in op hoe het komt dat je uiteindelijk vaak toch stuit op een moment dat je terugvalt in ons oude patroon. Want dat is zó menselijk! Je wordt onbewust gesaboteerd… Het is dus niet jouw schuld! En het goede nieuws is dat als je je bewust wordt van wat er gebeurt, je er meer grip op kunt krijgen.

Tijdens de workshop krijg je inzicht in hoe dat werkt. Je leert je  beter bewust te zijn van wat er écht gebeurt als jij je niet goed gaat voelen. En je krijgt concrete tools aangereikt om jezelf los te maken van die onbewuste saboteur. Zodat je met compassie kunt gaan kijken naar jouw eetgedrag, en stappen kunt zetten om nieuwe eetgewoontes te gaan verankeren.

 Wat ontvang je?

*  inzicht in de saboterende werking van je onbewuste / je emotionele brein

* een worksheet met de essentie van de theorie

* een test die inzicht geeft in wat jouw hongermonster aanzet

*  een sleutel tot compassie voor jezelf

* concrete tools om je oude eetgewoontes te doorbreken en grip te krigen op je valkuilen

Datum: dinsdag 25 september
Tijd: 19.45 uur deur open, 20.00 uur start. Tot 22.00 uur.
Locatie: Gezondheidscentrum Vividus – van Millenstraat 8 – Venlo
Kosten: €10 betalen bij aanvang (contant)

Aanmelden: info@imkevos.nl of 06 11907750

Datum: dinsdag 6 november
Tijd: 19.45 uur deur open, 20.00 uur start. Tot 22.00 uur.
Locatie: Gezondheidscentrum Vividus – van Millenstraat 8 – Venlo
Kosten: €10 betalen bij aanvang (contant)

Aanmelden: info@imkevos.nl of 06 11907750

Naar alle workshops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.