Wie is Ingeborg Bosch?

Ontdek het in 2 minuten!

Eind 2012 las ik alles wat los en vast zat om erachter te komen waarom ik me zo naar voelde. Ik kon mijn drukke baan niet meer aan en vroeg me af wie ik eigenlijk was, en wat ik hier eigenlijk deed. En ik vroeg me af wat er met me was gebeurd dat ik ineens met al deze gevoelens zat.

Geen trucjes

Zo kwam ook het boek ‘Illusies’ van Ingeborg Bosch op mijn pad. Ik las het in één adem uit. Niet omdat het me vertelde wie ik was en wat ik hier deed. Maar omdat ik eindelijk heel helder uitgelegd kreeg waar mijn nare gevoelens vandaan kwamen, en wat ik nog nergens anders tegenkwam: hele concrete stappen om je daarvan te bevrijden. Geen trucjes, maar echt. En alles ook nog eens vanuit een warm hart geschreven, zo voelde het.

Boeiend proces

Direct ben ik op zoek gegaan naar een therapeut die me de methode, PRI, die in Illusies beschreven wordt, zelf kon leren toepassen. Dat was het begin van een boeiend proces waarin ik mezelf beter leerde kennen en handvatten kreeg om steeds weer uit mijn nare gevoelens stappen. Zo werden die periodes steeds korter, minder heftig en minder frequent. Ik begon beter te voelen wat ik zou willen met mijn leven en durfde ook stappen te zetten om dat waar te maken. Zo komt het dat ik nu ook zelf mensen als opgeleid therapeut mag begeleiden met de PRI instrumenten.

Levenskracht

Ik heb met PRI een instrument in handen gekregen waar ik nog dagelijks zelf mee werk. Waar de energie in mijn leven niet stroomt, opent het deuren. Waar ik geblokkeerd ben in contact, helpt het me om weer te openen. En waar ik zaken vermijd, helpt het me bij mezelf te blijven en de dingen aan te kijken. Ik voel zoveel meer levenskracht!

Het bovenstaande filmpje geeft weer wie Ingeborg Bosch is, de grondlegster van PRI. Het laat wat mij betreft zien wat me eerder al zo raakte in haar boeken: de echtheid, de lichtheid, het hoopvolle perspectief en de warmte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.